Naken råtta

   skövde nyheter 1 Comments

naken råtta

Den afrikanska nakenråttan (Heterocephalus glaber) är egentligen ingen råtta utan snarare besläktad med marsvinet. Men till skillnad från marsvin har den en häpnadsväckande livslängd och kan leva i över 30 år, vilket är rekord bland gnagarna. En av huvudorsakerna är att nakenråttan aldrig får cancer. Naken mullvads råtta - En naken råtta med polisonger och gigantiska tänder. Lever under markytan i stora tunnelsystem me. En blind, hårlös, skrynklig gnagare väcker vetenskapligt intresse inte bara för sitt unika sociala system och sin imponerande livslängd. Den verkar.

Naken råtta - ldersgrnser

Någon som vet latinska namnet? I flocken är det endast hanar som tillåts att få para sig. Tunnlarna byggs precis under mark ytan där det finns gott om rötter och annat. Skulle vara kul att hitta andra fula bilder. Såna där vilda nakenråttor kan du se på bland annat skansen, åtminstone kunde man det förut. Fruktos kan hos människor och andra djur bara tas upp av levern. Artens framtänder växer hela livet och deras spets slits samtidig av när tänderna används för tunnelbygget.

Naken råtta - kan

TV · Turistfilmer hjälper forskare att förstå valhajen Marinbiologer har lyckats identifiera över 6. Det som skiljer dom åt är att mullvads gnagaren även kallad Damaraland på engelska, är både större och har lite hår på kroppen. Fusklapp för eget torrfoder. Forskarna visade att ökenråttorna kunde komma runt problemet med syrebrist, eftersom de kan få energi till viktiga organ ändå — metabolismen slås om så att den baseras på fruktos i stället för glukos. Vet du vilken typ dina är? Drottningen brukar väga lite mer på upp till gram medan arbetarna stannar på en vikt runt gram. Både lever likt myror i en myrstack som eusociala djur.

Naken råtta Video

naked mole rap (swedish) naken råtta